Poziv „Simensa” našim firmama

Bez autora
Sep 16 2013

Kompanija „Simens” najavila je da će domaćim malim i srednjim preduzećima ponuditi da prave delove za Fabriku vetrogeneratora u Subotici u vrednosti većoj od dve milijarde dinara.Budućim potencijalnim partnerima će biti ponuđeno da prave 90 komponenti za vetrogeneratore koje „Simens” pravi u fabrici u Subotici. Ponudiće im se da sledećih godina postanu podizvođači i da sa referencama „Simens” pokušaju da budu podizvođači i drugim firmama u Evropi.

Poziv „Simensa” našim firmamaKompanija „Simens” najavila je da će domaćim malim i srednjim preduzećima ponuditi da prave delove za Fabriku vetrogeneratora u Subotici u vrednosti većoj od dve milijarde dinara.

Na konferenciji za novinare generalni direktor te kompanije Tihomir Rajlić rekao je da će budućim potencijalnim partnerima biti ponuđeno da prave 90 komponenti za vetrogeneratore koje „Simens” pravi u fabrici u Subotici.

„Ponudićemo im da sledećih godina postanu naši podizvođači i da sa referencama ’Simensa’ pokušaju da budu podizvođači i drugim firmama u Evropi”, rekao je generalni direktor „Simensa” u Srbiji.

Rajlić je dodao da su „Simensu“ potrebne fabrike uglavnom velike serije određenih komponenti, a upravo u tom segmentu preduzetnici treba da vide interes za sebe.

Kako je naveo, izvoz „Simensa“ iz Srbije će ove godine biti oko 150 miliona evra, a plan je da se u 2016. godini izvoz udvostruči na oko 300 miliona evra.

Ministar privrede Srbije Saša Radulović je ocenio da je „Simensov“ model podsticanja razvoja preduzetništva izuzetno važan projekat za privredu Srbije. „Model koji je pokrenuo ’Simens’ treba da bude primer na koji treba da se ugledaju ostale kompanije, a Ministarstvo će raditi na podršci takvim idejama”, rekao je on i istakao da „Simens“ za sve što je poslednjih decenija uradio u Srbiji nije dobio nijednu subvenciju.

Kako je rekao Radulović, Srbija ulazi u novo vreme i potrebne su joj zdrava ekonomija i zdrave ideje, a to što radi Simens jeste „upravo ono što će vlada slediti”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik